Меѓународни нарачки

Корисни информации за меѓународни нарачки

 

Откако ќе се платат вашите нарачки, 24 Часови Ќе биде испорачан во рамките на . Овој период може да биде подолг за специјално дизајнирани производи. Детални информации можете да најдете во описот на производот.

Во вонредни ситуации како што се штрајк, локаут, природни катастрофи, немири, граѓански немири, нуклеарен ризик и опасност, војна, инвазија, револуција, граѓанска војна, саботажа, земјотрес и пожар и во случаи кои произлегуваат од купувачот (не е присутен на адреса, немање овластено лице да ја прими испораката, купувачот се движи од адресата). времето и условите за испорака може да варираат во случаи како на пр.

Ако нема никој на адресата за време на испораката, службеникот на карго компанијата ќе ви остави вест со телефонскиот број на карго компанијата. Адресата каде што е оставена вест не може повторно да се посети; во овој случај, клиентот мора да го подигне товарот од филијалата.

Кога вашата нарачка е испорачана, мора да го отворите пакетот и да го проверите производот во придружба на службеникот за карго. Особено е важно да го направите ова за пакувања кои се смачкани, искинати, отворени или влажни. Во неочекувана ситуација, доколку наидете на проблематичен производ, не смеете да го прифатите пакетот и да ни го врати карго компанијата со водење извештај кај службеникот за карго.

Доколку не сте на адресата што ја наведовте во моментот на испораката, вашата нарачка ќе биде доставена до лицето на адресата за испорака откако ќе се провери неговата лична карта со фотографија и ќе се добие неговиот потпис.

Нашите проценети времиња на испорака за вашите меѓународни нарачки

Европа: 3-5 работни дена

Америка, Канада: 5-7 работни дена

Други земји: 7-10 работни денови

 

*Почитувани клиенти, доколку сте избрале жичен трансфер/ЕФТ како начин на плаќање, нашите претставници на клиенти ќе ве контактираат преку WhatsApp или е-пошта за да ви помогнат при плаќањето.

 

*2 дена Вашите нарачки кои не се платени во рокот на достасување ќе бидат откажани. Откако ќе ја извршите вашата уплата, мора да ни ја испратите вашата потврда. Можете да ни ја испратите вашата потврда преку WhatsApp, нашата линија за поддршка или е-пошта. На овој начин можеме да го забрзаме процесот на вашата нарачка, ви благодариме.

 

*Немаме политика за ВРАЌАЊЕ или ЗАМЕНА за меѓународни нарачки поради ИСПОРАКА и ЦАРИНСКИ трошоци. Ве молиме да го земете предвид ова при поставување на вашата нарачка.

Доколку не ги платите царинските такси, не е можно да го вратите вашиот пакет, нашата компанија нема никаква одговорност во овој поглед.
 

Царина и увозен данок

 

Поради ограничувања и нови правила, пакетите испратени во странство може да подлежат на царина во согласност со законите на земјата каде што е извршена нарачката. Во овој случај, царинските службеници ќе ве контактираат и ќе ве информираат што треба да направите за да го добиете вашиот пакет.

Царините и увозните давачки се помеѓу вас и законите на земјата од која ја нарачувате. Нашата компанија нема никаква одговорност во овој поглед.